Benieuwd naar ons portfolio? Student Consultant heeft inmiddels ruim 50 projecten succesvol afgerond! Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen.

KPN

Ondersteuning systeemmigratie

Een van onze Student Consultants heeft vanaf november 2021 tot en met februari 2022 ondersteuning geboden bij de Corporate Procurement Office van KPN. KPN is marktleider op het gebied van telecommunicatie en IT binnen Nederland met diensten zoals telefonie, data en televisie. Het bedrijf doet dit niet alleen voor particuliere en zakelijke kanten, maar ook voor telecomproviders. KPN heeft Student Consultant om ondersteuning gevraagd in de hyper-care fase van een grote systeemmigratie binnen de inkoopafdeling.

Significant Synergy

Data-opschoning en inkoopdienstverlening

Vanaf oktober 2021 is Student Consultant een samenwerking gestart met Significant Synergy. Significant Synergy zijn samenwerkingsspecialisten op het snijvlak van markt en overheid. Specifiek richten zij zich op het onderwijs, de zorg, de overheid en zelfstandige bestuursorganen. Vanuit onze samenwerking zullen student consultants Significant Synergy ondersteunen bij verschillende werkzaamheden in de inkoop en aanbestedings sector. De voornaamste opdracht waarbij onze consultants zullen ondersteunen is de inkoopdienstverlening voor de GGD GHOR.

SOS International

Team dynamieken en prestaties

Rond de jaarwisseling van 2019/2020 heeft het team van Student Consultant anderhalve maand gewerkt aan een vraagstuk van SOS International. Dit bedrijf is de grootste onafhankelijke alarmcentrale van Nederland. De hulpverleners van SOS International zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar om mensen te helpen bij onvoorziene situaties. SOS International zorgt voor de juiste hulp, zowel in Nederland als ver daarbuiten. Zij wilden de prestaties en samenwerking van de verschillende teams in hun organisatie verbeteren.

NewCraft

Marktonderzoek naar autonomous vehicles

In de maand februari 2022 hebben twee consultants vanuit Student Consultant ondersteund bij een marktonderzoek naar autonomous vehicles wat uitgevoerd werd door NewCraft. In samenwerking met consultants binnen NewCraft hebben onze consultants bedrijven geanalyseerd die voorop lopen in de ontwikkelingen van autonomous vehicles. Het doel van dit project is om de innovaties en ontwikkelingen in kaart de brengen van de grootste spelers binnen deze markt, op internationaal gebied.

APG

Datagedreven Procesanalyse

Het doel van dit project was om specifieke interne processen te analyseren, aan de hand van deze analyse worden waardevolle inzichten gevisualiseerd en gecommuniceerd met de relevante werknemers. De analyse en dashboarding werkzaamheden hebben als doel APG te assisteren om een meer datagedreven organisatie te worden. De belangrijkste stappen van dit project waren de analyse van de processen, het dataminen van deze procesdata en het bouwen van dashboards om de resultaten te communiceren en visualiseren. Deze activiteiten zijn met Celonis uitgevoerd, een process mining en dashboarding tool.

Essent

Marktanalyse

Student Consultant heeft in opdracht van Essent advies gegeven over de online aanvraag van zonnepanelen. Hiervoor is de aanpak van verschillende concurrenten geanalyseerd om de best practices in de markt vast te stellen. Deze zijn gebruikt om een advies te geven over verbeterpunten binnen het online proces voor aanvraag van zonnepanelen bij Essent. Daarnaast is er een offertevergelijking gemaakt om advies te geven over de structuur, vormgeving en inhoud van offertes. Essent heeft deze resultaten gebruikt om de marketing activiteiten betreffende zonnepanelen te optimaliseren.

SCOPE Maastricht

Marketing strategie en CRM-software

Onze consultants hebben voor SCOPE onderhand twee projecten afgerond. Ten eerste is er een toekomst bestendige marketing strategie ontwikkeld zodat de studie vereniging de juiste studenten en potentiële partners bereikt. Daarnaast is er ook onderzoek gedaan naar de beste CRM software voor een vereniging als SCOPE.

Gemeente Horst aan de Maas

Analyse lokale woningmarkt

De consultants van de Student Consultant werden in dienst genomen om de woningmarkt van de gemeente te analyseren. Het doel hierbij was om bij te dragen aan het Masterplan Wonen van de gemeente waarbij deze 1000 woningen wil vergunnen voor 2025. Voor ieder dorp in de gemeente is een dorpsplan opgesteld om een projectie van de ontwikkeling voor dat dorp te bieden. Deze plannen zijn gemaakt in combinatie met inwoners van de dorpen, makelaars in de regio, de gemeente zelf en Woon Limburg op basis van data zoals demografische cijfers, een enquête en de woonmonitor van Limburg.

Rockwool

Data infrastructuur analyse

Tussen Juni en Oktober van 2021 heeft een team van Student Consultant gewerkt aan een vraagstuk van Rockwool. Het bedrijf is op dit moment de wereldwijde marktleider op het gebied van steenwol, met 1200 medewerkers. Rockwool had behoefte aan advies op het gebied van hun data infrastructuur. Het bedrijf wilde graag meer data-gedreven worden, maar wist nog niet hoe. Om de opties voor Rockwool naar voren te brengen hebben onze consultants eerst de volledige infrastructuur van Rockwool geïnventariseerd en geänalyseert op kansen voor verbetering. Vervolgens zijn interviews afgenomen met de medewerkers om te bepalen waar in de dataprocessen de grootste kansen lagen.

Fusion Kinetic

Markt analyse en business model

Vanaf september 2020 heeft een team van Student Consultant gewerkt aan een vraagstuk van Fusion Kinetic; een startup die een 100% recyclebare en multifunctionele fles ontwikkelt die bestaat uit 2 delen die met elkaar verbonden zijn middels krachtige en waterbestendige magneten. Fusion Kinetic is een halve finalist van de Philips Innovation Award 2020. Wij zijn gestart met het uitvoeren van een grondige marktanalyse. Op basis van deze resultaten is een optimaal business model en product positionering aanbevolen voor Fusion Kinetic!

Axians

Dataverzameling en compilatie procesoptimalisatie

Drie van onze consultants zijn sinds December 2021 bezig met het optimaliseren en opschonen van de CMDB van Axians. De consultants interviewen medewerkers om de grootste bottlenecks vast te stellen, modeleren de processen die interacteren met dit CMDB, bepalen waardoor de bottlenecks ontstaan en stellen actiepunten op om deze te verhelpen. Vervolgens gaan onze consultants ook op basis van deze actiepunten met Axians aan de slag om dit CMDB en de gerelateerde processen te verbeteren.

Stel ons je vragen!

Kunnen wij jou ergens mee van dienst zijn? Wil je reageren op een vacature of een open sollicitatie sturen? Stuur ons een mail op info@student-consultant.nl en wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

Reno Kochanowski
Managing Partner / Co-Founder