Rond de zomer van 2021 was ik op zoek naar een plek waar ik uitdagend werk kon vinden. Ik zocht werk wat goed aan zou sluiten bij mijn studie en waar ik veel nieuwe dingen zou leren. Toen kwam ik bij toeval Student Consultant tegen en was ik meteen enthousiast. Een aantal weken en twee sollicitatie rondes later kreeg ik te horen dat ik op 1 september mocht starten bij Student Consultant.

Wanneer je bij Student Consultant start, volg je twee core-trainingen. Dit waren een aantal erg leerzame en leuke dagen, waarbij je niet alleen van alles leert over consultancy, maar ook het bedrijf zelf een stuk beter leert kennen. Daarnaast staan deze eerste weken in het teken van het inwerken bij de organisatorische functie. Ik koos ervoor om bij acquisitie aan de slag te gaan, wat tot de dag van vandaag zeker zijn vruchten afgeworpen. Na 1,5 maand had ik namelijk al een aantal leuke gesprekken gehad, maar nog veel beter, de eerste opdracht binnengehaald bij de Efteling. Bij dit project ben ik zelf ook aangesloten als projectmanager.

Het leuke aan acquisitie vind ik dat hard werken wordt beloond, er is namelijk een direct verband te zien tussen je inzet, het aantal kennismakingsgesprekken wat je voert én het aantal projecten wat je binnenhaalt (al komt hier natuurlijk ook wat geluk bij kijken…). Ondertussen heb ik al tientallen gesprekken gevoerd met managers en directieleden van de grootste bedrijven van Nederland, zowel online als fysiek op kantoor. Deze gesprekken zijn erg leerzaam en je bouwt er ook nog eens een groot netwerk door op! Inmiddels heb ik al negen opdrachten binnengehaald, waarvan sommige nog bezig zijn en anderen al afgerond. Naast dat dit onze consultants veel kansen biedt en direct bijdraagt aan de groei van Student Consultant, levert mij dit zelf ook nog eens een leuke bonus op, win-win!

Het belangrijkste aan Student Consultant is natuurlijk het uitvoeren van de consultancy opdrachten zelf. Zoals hiervoor aangegeven, heb ik mijn eigen project binnengehaald bij een enorm leuke organisatie: de Efteling. Hier kon ik als projectleider aan de slag met een opdracht op de afdeling IT & Digital. Met een team van in totaal vijf consultants zijn we van november 2021 tot juli 2022 bezig geweest met het vormen en schrijven van een beleid met bijbehorende procedures. Hierbij werkten wij ook samen met externe partners, die ons feedback gaven op geschreven stukken. Als projectleider was ik verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met alle interne en externe stakeholders, het garanderen van de kwaliteit van onze deliverables en het werken volgens planning. Daarnaast was het belangrijk om de groepsdynamiek sterk te houden en vooral onze opdrachtgever, in dit geval de Efteling, tevreden te houden! Voor deze opdracht werkten wij ook vaak op het kantoor van de Efteling, een erg bijzondere werkplek. Ook voerde ik zelf consultancy werkzaamheden uit voor de voortgang van het project. Dit houdt in dat ik informatie verzamelde bij medewerkers, dit toetste aan de norm, en uiteindelijk beleid en procedures vormde én schreef.

Het is mooi om te zien wat er het afgelopen jaar is veranderd bij Student Consultant en om onderdeel te zijn van deze groei. Het leuke is dat je bij Student Consultant uitgedaagd wordt om zelf mee te denken aan de toekomst van het bedrijf, bijvoorbeeld tijdens de strategiesessies. Daarnaast heb ik al vele interessante trainingen gevolgd de afgelopen maanden bij veel verschillende consultancy-kantoren, erg leerzaam en je leert zo ook gelijk veel consultancy-kantoren kennen. Verder is het een erg leuk team en is er veel tijd voor leuke fun-activiteiten, zoals een weekend weg met het hele bedrijf, of een uitje met jouw projectteam. Na een jaar ben ik nog steeds enorm blij met mijn keuze en kan ik niet wachten om de komende jaren van mijn studie nog veel mooie dingen mee te maken bij Student Consultant!

Wil je nog meer persoonlijke verhalen van onze consultants lezen? Lees dan ook de verhalen van MikeFloor en Zara!

Sybe van Student Consultant