Linde's eerste maanden bij Student Consultant

Linde's eerste maanden bij Student Consultant

Boost your
  • Experience

25-01-2024

De eerste maanden van Linde bij Student Consultant

Hi, ik ben Linde en ik werk sinds september bij Student Consultant in Nijmegen. Graag neem ik jullie mee in hoe mijn eerste maanden als student consultant zijn geweest! 

Via een vriend kwam ik terecht bij Student Consultant, omdat ik opzoek was naar een professionele bijbaan naast mijn studie. Wat mij gelijk al erg aantrok is de goede afwisseling tussen je professionele en persoonlijke ontwikkeling, met daarnaast ook ruimte voor veel gezelligheid met collega's! In Nijmegen hebben we sinds oktober een kantoor en ik ben daar dan ook vaak met andere collega’s te vinden, omdat het een fijne werkplek is. Mede daardoor zijn we erg hecht met elkaar geworden als Hub en organiseren we veel activiteiten: een kerstdiner, een pub quiz of we gaan samen de stad in. 

In mijn interne functie bij Talent Experience ben ik verantwoordelijk voor het benaderen van nieuwe student consultants en het houden van sollicitatiegesprekken. Toen ik tijdelijk geen project had, kreeg ik de mogelijkheid om intern te werken bij een andere functie: Business Development, wat inhoudt dat je verantwoordelijk bent voor het binnenhalen van projecten. Ik benader nu verschillende organisaties en voer kennismakingsgesprekken, in de hoop dat er een project uitkomt. Een project betekent namelijk een leuke nieuwe uitdaging voor de student consultants, en het levert mij een bonus op! Vanaf het begin ging dit al erg goed en ik haalde al snel veel gesprekken binnen. Recent heb ik zelfs al mijn tweede project binnengehaald!! Met het intern werken leer ik veel over hoe organisaties in elkaar zitten en heeft het veel bijgedragen aan mijn professionele ontwikkeling. Daarnaast is het heel motiverend om te merken hoe snel ik beter werd in de functie en hoe snel je groeit in het werk. Ik ben hierin goed begeleid, maar ook erg vrijgelaten als ik eigen ideeën had.  

Naast de interne werkzaamheden heb ik ook een eerste consultancy project mogen draaien! Ondanks dat dit project erg complex was en in een industrie was waar ik geen kennis had, vond ik het wel heel interessant om samen met twee andere student consultants je vast te bijten in een vraagstuk. We werden tijdens het project begeleid door een ervaren consultant, waardoor we samen een mooi eindresultaat hebben neergezet. Ook heb ik in de eerste maanden al meerdere trainingen bij externe grote bedrijven gevolgd en al erg veel geleerd.  

Naast dat Student Consultant een professionele bijbaan is, denken ze ook erg met je mee als het gaat om studie, reizen of zoals bij mij: een exchange! Over 2 weken vlieg ik namelijk voor vijf maanden naar Lissabon om daar te studeren én blijf ik online werken. Ik ben blij dat ik die kans krijg bij Student Consultant en zo het interne werk kan blijven voortzetten en kan blijven leren. Ik zal jullie later een update geven over het werken tijdens mijn exchange in Lissabon en ik hoop mezelf in Business Development nog meer te ontwikkelen! Hoewel ik het fysiek werken met collega’s op ons kantoor in Nijmegen ga missen, weet ik zeker dat ik online contact houd met iedereen binnen het bedrijf. 

Wil jij net als Linde onderdeel worden van een leuk team? Solliciteer dan nu!

Solliciteren Stel je vragen aan Linde
Inschrijven nieuwsbrief