Werken bij

Boost your
 • CV
 • Skills
 • Experience

Wat kan je verwachten? 

Bij Student Consultant bieden we dé studenten bijbaan waar jij deel uit kunt maken van een dynamisch team van gemotiveerde student consultants die zichzelf willen ontwikkelen. Onze student consultants beschrijven het bedrijf als een plek waar je in een korte tijd enorm veel ervaring op kan doen en daarnaast ook nog eens vrienden maakt. 

Bij ons krijg je de kans om samen te werken met grote bedrijven in Nederland en je te ontwikkelen door het volgen van maandelijkse trainingen van gerenommeerde consultancy kantoren. Het uitvoeren van consultancy projecten gebeurt veelal in teams, waardoor je in het begin goed op weg wordt geholpen door collega's. Ook heeft iedere consultant een interne functie binnen het bedrijf, waar tal van mogelijkheden zijn voor verdere ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Denk aan het doorgroeien tot projectmanager, coach of hub manager. 

Wil je meer weten over hoe je tijd als consultant eruit ziet? Lees dan het artikel over hoe Mike zijn eerste maanden heeft ervaren, of lees over Floor's anderhalf jaar bij Student Consultant! 

Mike's eerste maanden Floors anderhalf jaar
Twee lachende vrouwelijke Student Consultants

Onze kernwaarden

 • Icoon met drie personen en een idee

  Samenwerken

  We werken samen met elkaar om onze doelen te bereiken en uitdagingen te overwinnen, vertrouwen op elkaar en geloven dat diverse perspectieven en ideeën leiden tot betere oplossingen.

 • Icoon cijfers presenteren

  Groeimindset

  We zijn ambitieus, zoeken uitdagingen op en omarmen mogelijkheden om onszelf en elkaar te ontwikkelen.

 • Icoon Ai

  Intrapreneurship

  We zijn betrokken, proactief, maken gebruik van vrijheden om eigen initiatieven te starten en nemen verantwoordelijkheid om Student Consultant naar een hoger niveau te tillen.

 • Scherm­Afbeelding 2024 02 02 Om 15.40.08 Fotor Bg Remover 2024020514580

  Plezier

  We creëren een positieve omgeving en vieren successen samen. We geloven dat plezier onze creativiteit en productiviteit stimuleert.

 • Icoon Supply Chain Management

  Wendbaarheid

  We reageren snel op veranderingen, zijn daadkrachtig en nemen risico's om innovatie en groei te stimuleren.

 • Sjabloon Weegschaal Icoon

  Rechtvaardigheid

  Bij het nemen van beslissingen, streven we naar eerlijkheid en gelijke behandeling, waarbij we de rechten en belangen van alle betrokkenen respecteren en beschermen.

Hoe ziet je werkweek eruit?

Hoewel elk project er anders uit ziet kan je de volgende aspecten verwachten tijdens een werkweek:

Hoelang werk je?

Je werkt minimaal 16 uur aan een extern project voor een opdrachtgever en 4 uur aan je interne functie.

Wanneer je precies werkt kan vaak zelf flexibel indelen. Je werkt natuurlijk binnen kantooruren, maar je kan ook zeker hierbuiten (in het weekend) uren maken. 

Met wie werk je?

Tijdens je eerste project werk je altijd samen in een team. Daarna is dit vaak ook zo, maar er zijn af en toe projecten waar je zelfstandig werkt. Tijdens je project wordt je gecoacht door een ervaren consultant.

Bovendien kan je zelf je voorkeur opgeven voor projecten die beschikbaar zijn zodat jij je werkervaring zelf richting kan geven!

Waar werk je?

Waar je werkt kan verschillen. Er zijn 3 mogelijkheden:

 • Op een van onze kantoren in Tilburg of Nijmegen.
 • Op kantoor bij de opdrachtgever. Per project verschilt of dit wekelijks is of niet.
 • Wanneer je niet op kantoor bent kan jij zelf bepalen waar en wanneer je werkt! Bijvoorbeeld thuis of op de universiteit waar je studeert.
Wat komt er nog meer bij kijken?

Er zijn de nodige bijeenkomsten, maandelijkse trainingen en leuke teamuitjes waar je je collega's tegenkomt! We stimuleren consultants om hierbij aanwezig te zijn. Bovendien bevorderen deze activiteiten de ontwikkeling van jezelf en de binding van heel Student Consultant.

 

Dit lijkt op een flinke tijdsinvestering, maar doordat je je uren zelf erg flexibel kan indelen is dit goed te combineren naast je studie. Bovendien investeer je met deze uren ook in je eigen ontwikkeling! Door onze student consultants wordt ervaren dat alle werkzaamheden en bijkomende activiteiten goed in balans zijn met hun privéleven.

Je ontwikkeling bij Student Consultant

Icoon mindmap tandwiel met uitlijning persoon

Core-trainingen

Voordat je begint krijg je twee core-trainingen waarbij je alle basisprincipes van consultancy leert
Icoon met drie personen en een idee

Maandelijkse trainingen

Ook is er elke maand een externe training bij een gerenomeerd consultancykantoor
Icoon cijfers presenteren

Werkervaring

Tijdens het uitvoeren van projecten wordt je gecoacht door ervaren consultants en leer je hoe je in de praktijk als consultant te werk gaat
Icoon IT And Cyber Security

Carrièreperspectieven

Door de trainingen die je volgt en de ontwikkeling die je doormaakt zijn je carriere perspectieven zijn enorm breed. Lees hieronder welke stappen Lars en Mehmet hebben gezet

Een greep uit de consultancykantoren waar wij trainingen volgen

BCG
Bearingpoint
Capgemini
Boercroon

Onze Interne Functies

Binnen Student Consultant heeft iedereen een interne functie! Naast het uitvoeren van projecten voor bedrijven zal je 4 uur per week bezig zijn met Business Development of Talent Experience.

Business Development

Bij Business Development zorg jij ervoor dat onze consultants aan de slag kunnen met de meest uitdagende projecten. Je spreekt met potentiële opdrachtgevers, identificeert relevante pijnpunten en probeert een samenwerking aan te gaan.

Talent Experience

Bij Talent Experience ben je bezig met het aantrekken van nieuwe collega's. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het gevoel van binding binnen Student Consultant. Organiseer de vetste uitjes, borrels en zorg dat het team van Student Consultant als een familie aanvoelt.

Huisstijl 2

Sluit je aan?

Solliciteer nu als je aan de volgende vereisten voldoet:

 

Icoon check wit vinkje
Nederlands sprekend
Icoon check wit vinkje
Gemiddeld 20 uur per week beschikbaar
Icoon check wit vinkje
Minimaal 60EC op WO niveau / Gestart met pre-master
Icoon check wit vinkje
Minimaal 12 maanden beschikbaar (excl. eventuele exchanges)

Mocht je niet aan alle eisen voldoen, neem dan contact op om te kijken naar de mogelijkheden

Solliciteren

Heb je nog vragen?

Plan dan een kopje koffie in met een van onze hub managers. Woon je niet in een van de steden? Ook dan kan je zeker een kopje koffie inplannen met de manager van de dichtstbijzijnde stad!

 

Benieuwd naar onze consultants? Klik dan op de knop hieronder.

Ga naar onze consultants
Onderzoek publieke sector