Alumni - Mehmet Katranci

Alumni - Mehmet Katranci

05-02-2023

Mijn weg na Student Consultant

Student Consultant heeft een ongelooflijk positieve impact gehad op zowel mijn carrière als mijn persoonlijke groei. In de zomer van 2021 ben ik gestart in een team van minder dan 20 consultants, en ik had de eer om bij te dragen aan de groei die Student Consultant heeft doorgemaakt tot het studentenadviesbureau dat het vandaag de dag is.

Na het behalen van mijn bachelor besloot ik een tussenjaar te nemen om ervaring op te doen als consultant. Dit diende als een soort check om te ontdekken of dit vakgebied echt mijn interesse had. Na wat zoekwerk kwam ik terecht bij Student Consultant, waar ik al snel een brede kennismaking kreeg met de consultancy wereld. De ondersteuning vanuit Student Consultant heeft mij geholpen om mijn vaardigheden te ontwikkelen en mijn inzicht in de praktijk van consultancy enorm te verdiepen. Ik kon mijn theoretische kennis toepassen op echte situaties en kreeg waardevolle begeleiding om mijn competenties verder te ontwikkelen. De mentorship en hands-on ervaring hebben mijn zelfvertrouwen in dit vakgebied versterkt en hebben mij uiteindelijk geholpen om een duidelijke passie voor consultancy te ontdekken.

Een van mijn eerste opdrachten was het ondersteunen van een ander adviesbureau. Dankzij de begeleiding vanuit Student Consultant ging dit steeds beter, totdat ik uiteindelijk een aanbod kreeg van een van de partners. Na het afronden van mijn master resulteerde dit in een fulltime contract bij PRCS als organisatieadviseur. Mijn focus ligt voornamelijk op verbetertrajecten. Ik reis door heel Nederland om organisaties te bezoeken, waarbij ik vaak inefficiënte processen identificeer, bottlenecks en verspillingen verminder, en organisaties ondersteun om nieuwe, efficiëntere werkwijzen te omarmen. Dit werk biedt voor mij de perfecte balans tussen de harde en zachte kant van consultancy: van het technisch analyseren van processen tot mensen meekrijgen met veranderingen binnen een organisatie. Tot op de dag van vandaag pas ik nog steeds technieken toe die ik heb geleerd tijdens mijn tijd bij Student Consultant.

Zonder Student Consultant was ik waarschijnlijk niet op mijn plek bij PRCS beland. Ik ben Student Consultant dan ook enorm dankbaar voor de geboden mogelijkheden! 

Inschrijven nieuwsbrief