Floor's anderhalf jaar bij Student Consultant.

Floor's anderhalf jaar bij Student Consultant

29-12-2022

Alweer ruim 1,5 jaar geleden ben ik begonnen met werken bij Student Consultant. Als ik terugblik op deze anderhalf jaar kan ik zeggen dat er geen moment zonder uitdaging is geweest. Naast het afronden van verschillende projecten kreeg ik al snel de mogelijkheid om intern mijn steentje bij te dragen. Als manager van Business Development werd ik redelijk in het diepe gegooid en was het aan mij om deze interne functie van de grond te krijgen. Bovendien bracht deze functie een plek binnen het Management Team van Student Consultant met zich mee en ben ik doorgegroeid naar de functie Managing Director.

Toen ik begon bij Student Consultant volgde ik eerst een uitgebreide onboarding, zoals elke consultant, waarbij je instroomt bij je interne functie en twee core trainingen volgt om vol vertrouwen aan je eerste opdracht te kunnen beginnen. Ook werd vlak na mijn instroommoment de driemaandelijkse strategiedag georganiseerd, waarbij je zowel je collega’s kunt leren kennen als mee kunt praten over de huidige strategie van Student Consultant. Ik begon als interne functie bij Marketing, maar na ongeveer twee maanden ben ik doorgestroomd naar Business Development als manager. Binnen Business Development ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met huidige opdrachtgevers en het kennismaken met nieuwe potentiële opdrachtgevers.

Na twee maanden startte ik op mijn eerste opdracht, waar ik onderdeel werd van een consultancy team op het gebied van aanbesteding en inkoop bij Significant Synergy. Ruim één jaar heb ik mogen meedraaien bij dit bedrijf, waar ik veel heb kunnen leren over het vakgebied en het werken als consultant. Naast dit project heb ik verschillende korte projecten mogen doen bij erg uiteenlopende opdrachtgevers. Zo heb ik gewerkt aan een concurrentieanalyse, een herstructurering van een afdeling binnen een bedrijf, het opstellen van een agile architecture maturity framework en een procesoptimalisatie. Het geeft je de mogelijkheid om te ontdekken waar je interesses liggen, maar ook welke type bedrijven wel of niet aansluiten bij jou als persoon. 

Naast mijn functie als manager bij Business Development en het uitvoeren van consultancy opdrachten, werd mijn rol binnen het managementteam van Student Consultant ook steeds groter. Samen met mijn collega’s zijn we continu bezig met het opzetten van nieuwe initiatieven binnen Student Consultant en werken we hard aan de groei en ambitie die we als Student Consultant hebben. Ik ben dan ook erg trots op wat we tot nu toe bereikt hebben. De diversiteit van mijn werk heeft voor een enorm leerzame en uitdagende anderhalf jaar gezorgd.

 

Student Consultant Mathijs

Daag ons uit

Heb jij een uitdagend vraagstuk of project waar je het scherpe en vernieuwende perspectief van onze student consultants op los wilt laten? Of heb jij behoefte aan energieke student consultants om jouw projecten extra capaciteit te geven? Neem contact met ons op en dan kijken we samen hoe we jouw vraagstuk kunnen beantwoorden!

Uitdagen
Inschrijven nieuwsbrief