Linde's eerste maanden bij Student Consultant

Boost your
  • Experience

03-04-2024

De eerste maanden van Linde bij Student Consultant - Exchange update

Inmiddels ben ik zo’n twee maanden aan het genieten van mijn Exchange in Lissabon (ik kan het echt iedereen aanraden!). Ik had met Student Consultant afgesproken om de eerste twee weken niet te werken, zodat ik me kon richten op het opbouwen van mijn leven in Lissabon. Ik vond het heel fijn dat ik die ruimte kreeg en dat ik zo hier een goeie start kon maken.  

Student Consultant is heel erg flexibel tijdens mijn tijd hier in Lissabon en ze denken heel erg mee als ik ergens tegenaan loop! Ik heb de ruimte om mijn eigen werkdagen goed in te delen en zelf te kiezen wanneer ik werk, zodat er ook veel tijd is voor tripjes en vrije dagen. 

In maart ben ik weer begonnen met werken en dat bevalt goed. Het werk oppakken ging gemakkelijk! Soms was het even zoeken met het uur tijdsverschil, maar daar raak je snel aan gewend. Daarnaast is het ook echt heel fijn om elke maand geld te verdienen in je exchange, want dat geef je allemaal snel uit. 

Het vinden van fijne werkplekken voor meetings of om überhaupt rustig te kunnen werken was in het begin even een zoektocht. In Portugal is namelijk niet altijd goed bereik of zijn er weinig plekken met een rustige omgeving. Daarin mis ik het werken op kantoor in Nijmegen (vooral met collega’s) wel erg. Daarom heb ik er nu een sport van gemaakt om veel “werk cafeetjes” uit te proberen, zodat ik lekker productief én in de zon kan werken! Klanten met wie ik gesprekken heb, reageren heel positief als ik vertel dat ik in Lissabon woon en dat zorgt voor leuke kennismakingsgesprekken! 

Ondanks dat ik het hier naar mijn zin heb, mis ik soms de kantoordagen en activiteiten bij Student Consultant. Daarom is het ook extra leuk om tijdens wekelijkse meetings iedereen even te spreken om zo op de hoogte te blijven van alle verhalen en ontwikkelingen binnen Student Consultant. 

Afgelopen maanden heb ik ook weer veel geleerd over mezelf en de werkzaamheden van Business Development. Hierbij zijn goed plannen, duidelijke communicatie en soms ook nee durven zeggen tegen iets als het niet in de planning past belangrijke punten voor mij.  

Naast mijn ervaring in Lissabon heb ik samen met een collega net voordat ik naar Lissabon vloog een van de grootste projecten van Student Consultant binnengehaald! Het is tof te horen dat de drie projecten die ik nu al binnen heb gehaald goed lopen en dat klanten tevreden zijn! Hopelijk kan ik deze stijgende lijn in Lissabon voortzetten.  

Kortom, het werken op afstand is nog steeds heel leuk, leerzaam en financieel handig. Daarentegen gaat mijn voorkeur toch uit naar het werken op kantoor in Nijmegen samen met collega’s, omdat ik daar goed mijn draai had gevonden! 

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal, en wie weet zie ik je bij terugkomst van mijn exchange op kantoor in Nijmegen! 

Macbook met latte macchiato en pastel de nata op een terras tafeltje in een stad

Heb jij nog vragen voor Linde? Neem dan contact met haar op!

Wil jij net als Linde onderdeel worden van een leuk team? Solliciteer dan nu!

Solliciteren Stel je vragen aan Linde
Inschrijven nieuwsbrief