Mike's derde maand bij Student Consultant

Mike's derde maand bij Student Consultant

Boost your
  • Experience

12-03-2023

De derde maand van Mike bij Student Consultant

Ik ben Mike en sinds 3 maanden ben ik werkzaam bij Student Consultant. Ik zal jullie meenemen in hoe mijn derde maand bij Student Consultant is verlopen.

In de derde maand vond de eerste Business Development Meeting (BDM) plaats. In deze meeting wordt de voortgang binnen Student Consultant besproken en worden nieuwe mededelingen gedeeld. Deze BDM hebben wij samen met de consultants uit Nijmegen gekeken in een café, waarna we nog iets gedronken en gegeten hebben en menig collega nog tot de late uurtjes in de stad heeft gestaan. 

Het eerste project waar ik bij geholpen heb was een aanvullend deskresearch voor een project dat al een paar maanden bezig was en waar ze wel wat extra mankracht konden gebruiken. Hiervoor heb ik enkele weken een onderzoek uitgevoerd en hierdoor had ik al enige ervaring opgedaan voordat ik aan mijn eerste eigen project kon beginnen.  

Na een aantal weken kwam er een interessant project voorbij bij de gemeente Nijmegen waar ik wel geïnteresseerd in was. Het project bestond uit het formuleren van een datastrategie voor de gemeente Nijmegen voor de aankomende jaren. Samen met een collega ben ik vervolgens aan de slag gegaan op dit project. Het project begon met een kennismakingsgesprek met onze contactpersoon. Na dit gesprek hebben wij gezamenlijk een projectvoorstel geschreven en dit voorstel besproken met onze opdrachtgever. Na een erg positief gesprek, waarin ons projectvoorstel werd goedgekeurd door de opdrachtgever, konden we verder aan de slag te gaan met het project. Mijn eerste eigen project! Het schrijven van het projectvoorstel en projectplan hebben we gedaan in overeenstemming met onze Head of Quality die tevens ook vergelijkbare projecten heeft uitgevoerd of gecoacht. We hebben er samen met onze opdrachtgever voor gekozen om 1 dag in de week op locatie te werken en de rest van de uren vanuit huis. Het werken op locatie was voor mij ideaal omdat als we tegen problemen aan liepen we snel konden schakelen met de opdrachtgever om deze problemen uit de weg te ruimen zodat we snel meters konden maken.  

Tijdens deze maand hadden we ook ons uitje van de interne functie die elk kwartaal gehouden wordt. Dit kwartaal gingen we naar Tilburg om onszelf daar te proberen te bevrijden uit een VR escape room. Tijdens deze escape room kregen we een diner en begonnen we aan de eerste biertjes. Na het eten zijn we nog even de kroeg in gedoken om een Champions League wedstrijd te kijken die toen bezig was, waarna iedereen de trein naar huis heeft gepakt.

In drie maanden tijd ben ik van het opsturen van mijn CV naar het draaien van mijn eigen project gegaan. Bedankt voor het lezen van mijn eerste maanden bij Student Consultant, en wie weet tot snel!

Wil jij jezelf ook zo snel ontwikkelen als Mike? Solliciteer dan nu!

Solliciteren
Student Consultant Mathijs

Daag ons uit

Heb jij een uitdagend vraagstuk of project waar je het scherpe en vernieuwende perspectief van onze student consultants op los wilt laten? Of heb jij behoefte aan energieke student consultants om jouw projecten extra capaciteit te geven? Neem contact met ons op en dan kijken we samen hoe we jouw vraagstuk kunnen beantwoorden!

Uitdagen
Inschrijven nieuwsbrief