Oprichting TNCG

08-05-2024

Oprichting The Next Consultant Group

Na de oprichting van Student Consultant hebben onze managing partners Reno Kochanowski en Jorick Schilken niet stilgezeten. Zo richtten ze in 2023 Young Consultant op, een platform waar de juiste match gemaakt wordt tussen consultancykantoren en young professionals. Daarnaast hebben in 2023 oud student consultants Fabian van Riesen en Youri Staal Smart Consultant opgericht, het eerste studentenadviesbureau gericht op hbo studenten. De drie BVs hebben ervoor gekozen de krachten te bundelen en hebben het overkoepelende bedrijf The Next Consultant Group (TNCG) opgericht. Graag lichten wij deze keuze verder toe. 

Student Consultant valt vanaf heden samen met Smart Consultant en Young Consultant onder The Next Consultant Group (TNCG). TNCG zal hier dienen als een shared service center. Alle ondersteunende afdelingen zoals Backoffice, Marketing, Talent Development en Customer Excellence zijn onderdeel van het shared service center. Student Consultant kan, net als Young Consultant en Smart Consultant, voor deze ondersteunende taken beroep doen op TNCG. Hierdoor kan Student Consultant zich volledig richten op de uitvoering van projecten, op groei en op het nastreven van de gezamenlijke purpose: “Developing the Future of Consulting”. De belangrijkste factor om TNCG op te richten is dan ook het benutten van synergievoordelen tussen Smart Consultant, Student Consultant en Young Consultant op deze gebieden.  

Ook voor onze opdrachtgevers biedt TNCG veel synergievoordelen. Met de pragmatische aanpak van Smart Consultant en de academische kennis van Student Consultant kunnen de BVs gezamenlijk een veelzijdiger scala aan diensten aan te bieden. Hierdoor kan altijd de juiste waarde geleverd worden aan de opdrachtgevers. Een voorbeeld hiervan is een recent gestart project, waarbij één project een goede fit had met Student Consultant, en één project een betere fit met Smart Consultant. Door de synergievoordelen waren we hier in staat om een passende dienstverlening te verzorgen die voldeed aan de behoefte van de opdrachtgever.  

Naast het centreren van de ondersteunende taken en de voordelen voor opdrachtgevers biedt de oprichting van TNCG ook veel voordeel voor onze consultants. Zo kunnen wij vanuit het shared service center meer en betere handvatten bieden voor de ontwikkeling van de consultants van Student Consultant en Smart Consultant. Verder helpt Young Consultant de afgestudeerde consultants van Smart Consultant en Student Consultant bij het vinden van het juiste consultancy kantoor. 

De oprichting van TNCG biedt dus voordelen voor zowel de BVs als de opdrachtgevers en studenten. De drie bedrijven onder TNCG blijven echter in essentie wel aparte bedrijven met een eigen cultuur en met eigen consultants. Het hoofddoel van TNCG blijft daarmee ondersteuning bieden en het behalen van synergievoordelen voor de drie organisaties. 

Consultancy.nl ging in gesprek met onze managing partners Reno Kochanowski en Jorick Schilken. Lees het artikel hier.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben omtrent The Next Consultant Group? Neem dan contact op via onderstaande knop. 

Contact Website TNCG
Inschrijven nieuwsbrief