Alumni: Jules Meijer

Alumni: Jules Meijer

25-03-2023

Jules' vervolgstap na Student Consultant

Mijn tijd bij Student Consultant is voor mij erg waardevol geweest. Ik heb er de mogelijkheden gekregen om me uitstekend voor te bereiden op mijn carrière, waarbij ik mezelf ook persoonlijk heb kunnen ontwikkelen. 
 
Toen ik in 2022 bij Student Consultant begon, zaten we als bedrijf in een groeifase. Hierbij zaten we in de een overgangsfase van start-up naar scale-up. Ik begon al snel met een opdracht op de financiële rapportage afdeling bij een van de grootste verzekeringsmaatschappijen van Nederland. Ook begon ik als teamlid van Talent Development, waarbij ik vele core trainingen heb gegeven aan onze nieuwe student consultants. Ik heb bovendien onze offboarding procedure opgezet, waarbij ik veel verantwoordelijkheid en vrijheid kreeg. Bij mijn externe project heb ik mijn academische kennis en vaardigheden toe kunnen passen en heb ik een hele leerzame en leuke tijd gehad. 
 
Naarmate ik langer bij Student Consultant zat, kwam er een kans op mijn pad om door te groeien. Ik wilde graag meer leren en ervaring op doen als manager en toen in 2023 de functie als Director Talent Development vrijkwam, paste dit perfect bij mijn groeiambities. Het vervullen van deze rol was voor mij een hoogtepunt van mijn tijd bij Student Consultant.
 
De periode tot en met 2024 waarin ik fungeerde als Director Talent Development was een uitdagende periode voor mij. Op dat moment schreef ik namelijk ook mijn MSc Thesis en ik zat ook op een extern project. Dat maakte het een drukke periode, maar ik heb in die periode ook ontzettend veel geleerd. Als manager in een dynamische organisatie veranderen de omstandigheden snel en daar moet je dan ook goed naar handelen. Ik heb deze rol met veel plezier vervuld, waarin ik veel heb samengewerkt met de leuke collega's van het Quality Team en uiteraard van mijn Talent Development team. Hierbij heb ik onder andere gewerkt aan de strategie van de functie, het ontwikkelingsprogramma en het leiden van het team in een transitie naar een nieuwe organisatiestructuur. Dit heeft mij in staat gesteld om me verder te ontwikkelen in vaardigheden van management, leiderschap, analytisch & probleemoplossend vermogen en samenwerken met anderen. 
 
Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn 2-jarige Master, waarbij het laatste deel bestaat uit een stage. Ik volg momenteel een meewerkstage op de marketing afdeling bij het softwarebedrijf Avisi Apps, met name vanwege mijn interesse in technologie en om nieuwe vaardigheden in marketing op te doen. Bij mijn stage komen de zaken die ik heb geleerd bij Student Consultant goed van pas. Met name het probleemoplossend vermogen, projectmanagement en samenwerken wat ik heb geleerd bij Student Consultant helpen mij hierbij. 
 
Tot slot, mijn focus ligt voor mij nu op afstuderen en ik weet zeker dat ik in mijn toekomstige carrière nog veel profijt zal hebben van wat ik heb geleerd bij Student Consultant. Het was een hele leerzame en positieve ervaring, waar ik met veel genot op terug kijk!
Jule

Wij bedanken Jules voor zijn bijdrage aan de organisatie! Wil jij jezelf ook zo ontwikkelen als Jules? Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie!

Werken bij
Inschrijven nieuwsbrief