Klantcase - Radboud Universiteit

Klantcase - Radboud Universiteit

Klantcase - Radboud Universiteit

Implementatieplan datastrategie 

Student Consultant heeft voor de Radboud Universiteit een half jaar gewerkt aan een gap-analyse over het datagebruik binnen de divisie Campus & Facilities (C&F). In de huidige maatschappij is de rol van data zeer groot. Data vormt de basis voor analyses en belangrijke besluitvormingen. Een goede datastructuur draagt bij aan de effectiviteit van deze analyses en besluiten. De Radboud Universiteit had daarom het volgende vraagstuk voor Student Consultant:  

Vraag 

De divisie Campus & Facilities maakt veel gebruik van data. Deze divisie wilde graag achterhalen hoe ze de efficiëntie van gegevensopslag, verzending van gegevens en gebruik van gegevens konden verbeteren. De vraag aan Student Consultant was om aanbevelingen te formuleren om effectiever om te gaan met deze data en om aanbevelingen te geven om de processen te verbeteren. 

Onze aanpak 

Door middel van meerdere interviews met de werknemers binnen en buiten de divisie C&F is de huidige situatie in kaart gebracht. Hierbij zijn onder andere stroomdiagrammen gemaakt. Op basis van de huidige situatie en door middel van een deskresearch heeft Student Consultant een implementatieplan opgesteld voor de datastrategie binnen C&F. Dit implementatieplan bevat handvaten voor (I) een opslagbeleid, (II) categorisatie van de data en (III) het aanstellen van eigenaren voor deze data. Het plan is zorgvuldig opgesteld, kijkend naar de universele wet- en regelgeving voor alle universiteiten binnen Nederland.  

Resultaat 

De Radboud Universiteit heeft het plan met enthousiasme ontvangen waarna het geïmplementeerd zal worden binnen de divisie C&F van de Radboud Universiteit. Met dit implementatieplan kan de divisie C&F een way of working implementeren waarbij gegevens overtolligheid tegen wordt gegaan, gegevens snel opgevraagd kunnen worden en er efficiënt samengewerkt kan worden. 

 

Benieuwd naar andere klantcases van Student Consultant? Lees dan eens de klantcase van Ordina over een marketing dashboard of bekijk onze afgeronde projecten per sector.

 

Benieuwd wat Student Consultant voor jouw organisatie kan betekenen?

Contact
Inschrijven nieuwsbrief