Mike's eerste maand bij Student Consultant

Student Consultant

Boost your
  • Experience

08-01-2023

De eerste maand van Mike bij Student Consultant

Ik ben Mike en sinds deze maand ben ik werkzaam bij Student Consultant. Ik zal jullie meenemen in hoe mijn eerste maanden bij Student Consultant zijn verlopen.

Ik ben bij Student Consultant terecht gekomen omdat ik opzoek was naar een extra uitdaging naast mijn studie. Ik wilde mijzelf verder ontwikkelen en zocht een bijbaan die mooi zou staan op mijn CV. Via een vriend, die al werkzaam was bij Student Consultant, hoorde ik hoe enthousiast hij was over het bedrijf en het werk wat hij doet. Ik besloot wat informatie over het bedrijf op te zoeken en uiteindelijk te solliciteren. 

De eerste maand bestond hoofdzakelijk uit de sollicitatieprocedure, die ongeveer 3 weken in beslag nam. Het begon met het sturen van mijn CV en motivatiebrief, waarna ik een bericht kreeg dat ik op gesprek mocht komen voor het eerste fit- en case interview. Alvorens dit interview hebben we een meeting gehad waarin de nieuwe sollicitanten werden voorbereid op de 2 fit en case interviews.  

Tijdens het eerste gesprek hebben we mijn CV doorgenomen, hebben we het erover gehad waarom ik graag bij Student Consultant wilde werken en hoe ik een meerwaarde kan zijn voor het bedrijf. Het tweede deel van deze sollicitatieronde bestond uit een korte case. Tijdens deze case kregen we een vraagstuk van een bedrijf waarmee we een analyse moesten uitvoeren, waar we vervolgens een korte presentatie over moesten geven. Enkele dagen later kreeg ik bericht dat ik succesvol door deze ronde heen was gekomen en voor het laatste fit en case interview op gesprek mocht komen. 

In het tweede gesprek kwam de fit tussen mij en Student Consultant meer aan bod en hebben we het gehad over mijn sterke en ook mindere sterke eigenschappen. Hierna volgde een back-of-the-envelope case. Tijdens deze case werk je samen met de interviewer een rekenkundig vraagstuk uit, waarin je op basis van analytisch denkvermogen en strategisch inzicht samen tot een oplossing komt. Deze case vond ik zeer uitdagend. Er waren veel aspecten waarmee rekening gehouden moest worden. Ik keek met gemengde gevoelens terug op deze case. Gelukkig kreeg ik een week later een positief belletje en was ik aangenomen bij Student Consultant!  

Toen ik aangenomen was, moest ik de beslissing gaan maken voor welke interne functie ik mijzelf wilde gaan inzetten. Verschillende functies stonden open waaruit gekozen kon worden en uiteindelijk heb ik gekozen om binnen het marketingteam samen met een collega de SEO en SEA werkzaamheden op me te nemen. Binnen dit team hebben we maandelijks een marketing meeting, waarin de voortgang binnen marketing besproken wordt en nieuwe taken voor de komende maand worden verdeeld. Daarnaast hebben we wekelijks een sprintmeeting van een kwartiertje waarin kort besproken wordt hoe het de afgelopen week is gegaan.

Met het sollicitatieproces meegerekend was de eerste maand snel voorbij, maar ik kon niet wachten om te starten met mijn ontwikkeling bij Student Consultant.

Benieuwd naar de eerste trainingen die Mike heeft gevolgd? Lees dan nu Mike's tweede maand bij Student Consultant.

Mike's tweede maand bij Student Consultant Solliciteren
Student Consultant Mathijs

Daag ons uit

Heb jij een uitdagend vraagstuk of project waar je het scherpe en vernieuwende perspectief van onze student consultants op los wilt laten? Of heb jij behoefte aan energieke student consultants om jouw projecten extra capaciteit te geven? Neem contact met ons op en dan kijken we samen hoe we jouw vraagstuk kunnen beantwoorden!

Uitdagen
Inschrijven nieuwsbrief