Mike's tweede maand bij Student Consultant

Mike's tweede maand bij Student Consultant

Boost your
  • Experience

03-02-2023

De tweede maand van Mike bij Student Consultant

Ik ben Mike en sinds 2 maanden ben ik werkzaam bij Student Consultant. Ik zal jullie meenemen in hoe mijn tweede maand bij Student Consultant is verlopen.

De tweede maand startte direct met trainingen. Om ons wegwijs te maken binnen Student Consultant en om de nieuwe consultants kennis te laten maken met alles omtrent het opstarten en uitvoeren van een project, heeft Student Consultant de CORE trainingen ontwikkeld. Deze CORE trainingen bestaan uit 2 trainingen gegeven op het kantoor in Tilburg.

De eerste training begon met een kennismaking, waarna dieper in werd gegaan op verschillende aspecten binnen Student Consultant waaronder onze services, geschiedenis, structuur en doelstellingen. Hierna was het tijd voor een goed verzorgde lunch. Na de lunch werd uitgebreid uitgelegd hoe je een project opstart. Dit hebben we vervolgens door middel van een case zelf kunnen oefenen. Na het uitvoeren van deze case werden onze presentatievaardigheden getest en hebben we allemaal een korte presentatie gegeven. We sloten de dag af met de uitleg van een case, waar we bij de volgende CORE training een presentatie over moesten geven.  

De tweede CORE training begon met de presentaties van de huiswerkopdracht, waarin we van ervaren consultants en elkaar feedback kregen op presentatievaardigheden en inhoudelijk op de uitvoering van de case. Nadat alle presentaties gegeven waren kregen we nog informatie over het uitvoeren van projecten en een paar andere kleine opdrachtjes. Hierna was het weer tijd voor de lunch. Deze tweede dag kwam iets eerder ten einde dan de eerste training want rond het begin van de middag was de training afgelopen.  

Nu dat we de CORE trainingen succesvol hadden afgerond konden we in de gaten houden welke projecten er voorbij kwamen. Als je interesse had in een project kon je een berichtje sturen en werd er samen gekeken of dit project iets voor jou was. Zolang je nog geen project hebt kan je intern binnen je organisatorische functie uren maken om toch een stabiel inkomen te genereren.  

Om jezelf te ontwikkelen op het gebied van consulting en om je netwerk uit te bereiden worden er maandelijks trainingen georganiseerd. Deze trainingen worden gehouden bij consultancy kantoren door heel Nederland en afgelopen training vond plaats op kantoor bij Bluefield in Utrecht. De training vond plaats op maandag en begon aan het einde van de middag. Dit is voor de meeste trainingen het geval. De training begon met een kleine voorstelronde en daarna zijn we aan tafel geschoven voor het diner. Na het eten en een kennismaking met de werknemers van Bluefield kregen we een presentatie over het bedrijf. Hierna volgde een case waarvoor we ruim 2 uur de tijd kregen om deze op te lossen in groepen. Met wat extra hulp hebben we allemaal de case afgerond en is de avond geëindigd met de presentaties van elke groep. Na de training was er nog een gelegenheid om samen even na te praten. Hieronder een foto van de training van Bluefield.

De tweede maand bestond dus hoofdzakelijk uit trainingen, wat erg waardevol was aangezien het toch allemaal enigszins nieuw is. Door deze trainingen heb ik het vertrouwen dat ik succesvol aan een project kan gaan beginnen.

Benieuwd naar Mike's eerste project? Lees dan nu de derde maand van Mike bij Student Consultant.

Mike's derde maand bij Student Consultant
Student Consultant Mathijs

Daag ons uit

Heb jij een uitdagend vraagstuk of project waar je het scherpe en vernieuwende perspectief van onze student consultants op los wilt laten? Of heb jij behoefte aan energieke student consultants om jouw projecten extra capaciteit te geven? Neem contact met ons op en dan kijken we samen hoe we jouw vraagstuk kunnen beantwoorden!

Uitdagen
Inschrijven nieuwsbrief