Klantcase - Gemeente Meppel

13-05-2024

Klantcase - Gemeente Meppel

Procesdocumentatie en procesoptimalisatie bij de Gemeente Meppel

Team Duurzaam van de Gemeente Meppel stond voor de uitdaging om hun operationele processen duidelijk in kaart te brengen. Om te voorkomen dat teamleden telkens opnieuw processen moesten uitzoeken bij aanvang van werkzaamheden, was er behoefte aan een duidelijke documentatie en identificatie van verbetermogelijkheden binnen hun werkstromen. Om deze doelstellingen te realiseren schakelde Gemeente Meppel Student Consultant in.  

Vraag 

Het team Duurzaam wilde hun processen niet alleen gedocumenteerd hebben, maar ook direct inzicht krijgen in potentiële verbeterpunten. De vraag aan ons was om een helder overzicht te creëren van specifieke processen en deze te optimaliseren voor betere toegankelijkheid en efficiëntie. 

Onze aanpak 

Ons team begon met een uitgebreide analyse door procesflows te creëren voor bepaalde processen binnen Team Duurzaam. We hebben interviews gehouden met sleutelfiguren binnen de gemeente om een compleet beeld te krijgen van de huidige werkzaamheden en de knelpunten die zij ervaren. Daarnaast hebben we op basis van deze informatie RACI-modellen ontwikkeld die duidelijk de verantwoordelijkheden binnen de processen weergeven. Dit stelde ons in staat om gerichte verbeterpunten te identificeren. 

Resultaat 

Het eindresultaat was een gedetailleerd rapport met aanbevolen verbeteringen en een procesoverzicht, waardoor Team Duurzaam van de Gemeente Meppel efficiënter kan werken. De processen zijn gestroomlijnd en de teamleden hebben nu snel toegang tot de benodigde informatie, wat het opstarten van werkzaamheden versnelt.  

Meppel

Benieuwd naar andere klantcases van Student Consultant? Lees dan eens de Radboud Universiteit klantcase over een gap-analyse of bekijk onze afgeronde projecten per sector.

 

Benieuwd wat Student Consultant voor jouw organisatie kan betekenen?

Contact
Inschrijven nieuwsbrief