Klantcase - Gemeente Midden-Delfland

26-04-2024

Klantcase - Gemeente Midden-Delfland

Ondersteuning procesmodellering bij de gemeente Midden-Delfland

Gemeente Midden-Delfland had een behoefte aan het verbeteren van haar operationele efficiëntie en financiële beleidsmogelijkheden. De afdeling financiën en beleid binnen de gemeente is daarom bezig met het in kaart te brengen en optimaliseren van de processen.

De afdeling financiën en beleid heeft hierbij ondersteuning van Student Consultant. Onze student consultants ondersteunen bij verschillende interne projecten met een algemene focus op procesmodellering. De vraagstukken variëren van het inrichten van het contractmanagementproces en het opstellen van een strategie voor het facturatieproces tot het optimaliseren van de processen in legesbelastingen.

Bij de ondersteuning die wij momenteel bieden werken onze student consultants nauw samen met de medewerkers van de afdeling financiën en beleid. Tegelijkertijd voeren zij zelfstandig eigen onderzoeken uit om verschillende processen in kaart te brengen, waarbij ze reeds een marktonderzoek onder de gemeentes hebben uitgevoerd en interviews hebben afgenomen met medewerkers. De resultaten uit de onderzoeken zijn door onze student consultants geanalyseerd en dienen als directe input voor de processen die zij in kaart brengen en optimaliseren.

Resultaat

Door de inzet van onze student consultants heeft de gemeente Midden-Delfland een verbeteringsvoorstel ontvangen met verbetermogelijkheden voor het proces van legesbelastingen. Daarnaast is het contractmanagement proces door onze student consultants ingericht. Ze hebben het proces zo ingericht dat de contracten op een centrale plek staan en vervolgcontroles efficiënter kunnen verlopen.

De aankomende maanden zullen de student consultants zich verder verdiepen in de procesdocumentatie en optimalisatie met betrekking tot verschillende beleidsregels en zijn zij bezig met het opzetten van een strategie om te anticiperen op facturatieontwikkelingen.

 

Gemeente Midden Delfland

Benieuwd naar andere klantcases van Student Consultant? Lees dan eens de Radboud Universiteit klantcase over een gap-analyse of bekijk onze afgeronde projecten per sector.

 

Benieuwd wat Student Consultant voor jouw organisatie kan betekenen?

Contact
Inschrijven nieuwsbrief